søndag 20. januar 2013

Endelig på plass i Prešov!

Så var vi endelig på plass! Vi ankom Presov fredag ettermiddag, temmelig slitne etter en reise som tok litt lenger tid enn vi hadde planlagt.

Utsikten utover byen fra rommet vårt

Fredag kveld orket vi ikke så mye mer enn å pakke ut. Ikke orket vi å finne noe sted i byen der de serverte mat heller, så vi gikk ned på supermarkedet rett over gata for å få tak i noe det gikk an å spise. Etter litt undring over hva alt i hylla var, og med litt hjelp av Google Translate, kom vi tilbake på rommet med noe det gikk an å spise.

Lørdag sto vi opp uthvilte og nysgjerrige på den nye byen vår. Kvelden før hadde vi fått en vag forklaring på hvor hovedgata i byen lå, så vi bestemte oss for å prøve å finne den. Der var det en del små-butikker av forskjellige slag, og Tesco. Tesco er butikken som har alt! Kan minne om Obs hypermarked hjemme. 
Etter litt vandring for å bli litt bedre kjent i byen fant vi en restaurant for å få oss noe mat. Det er utrolig billig å spise ute her, så det blir nok ikke så mye matlaging på oss :P Maten var kjempegod, og jeg fikk smake på slovakisk cola, Kofola. Ganske spesielt! Kan vel trygt si at det ikke kommer til å bli noen favoritt. 


På kvelden i går var vi ute med de andre ERASMUS-studentene som har ankommet Presov, og noen av buddyene. Det var en morsom og sosial gjeng, så det lover bra for oppholdet! 

Dagen i dag skal brukes til å slappe av, og skrive litt skoleoppgaver, og i morra er det kick-off for ERASMUS studentene. Håper at vi får litt mer informasjon om studier, praksis og språkkurs da!
Men alt i alt koser vi oss i Slovakia! Dette kommer til å bli et spennende, sosialt og morsomt eventyr!

1 kommentar:

  1. Ååååååh så koseli d ser ut dær borte! :D Eg DIGG eventyrhuse!:O
    Gled meg t å hør om ke d jikk i barnehagen :)

    SvarSlett