mandag 28. januar 2013

Ahoj!

Dagene flyr fort unna, og jeg fant ut at det var på tide med ett nytt innlegg :)

Mye har skjedd den første uka vi har vært her i Prešov. Mandag var det informasjonsmøte sammen med de andre ERASMUS-studentene som har ankommet Prešov. Vi møtte opp sammen med alle de andre, i god tro om at vi skulle få litt informasjon om språkkurs, praksisstart og skole. Overraskelsen var derfor stor da navnene våre ikke sto på oppmøte lista som ble sendt rundt. Det viste seg nemlig at vi ikke skulle delta på språkkurset sammen med de andre, fordi vi skal ha Slovakisk på skolen senere, og at vi ikke skulle starte i praksis før ei uke senere. Jaja... Hva gjør vi den første uka i ny by da? tenker vi. Det løste seg ganske greit med at vi fikk delta på språkkurset den første uka sånn at vi skulle slippe å ikke ha noe å gjøre hele uka. Slovakisk er ikke noe enkelt språk, men skjønner da mer og mer for hver dag som går :)

På ettermiddagene og kvelden har det vært arrangementer med ERASMUS-gjengen. Mandag var det omvisning i Prešov, med en del historiske fakta. Spennende by! Og masse fine bygninger! (Kommer nok flere bilder av byen etterhvert)



Tirsdag var det Slovakisk aften. Vi fikk smake på tradisjonell Slovakisk mat, se og lære tradisjonell dans, og høre litt om Slovakia og dets historie.

ERASMUS studenter og buddyer

OST!

Slovakisk "bunad"

Onsdag var det tid for å besøke vin-museet som ligger her i byen. Og selvfølgelig vin smaking :)







Fredag hadde vi et lite informasjonsmøte med koordinatoren vår på skolen om praksisstart og barnehagen. Etterpå var det tur til Kosice. Der fikk vi en kort omvisning i byen før vi rømte inn fra kuldegrader og vind. 

Eventyr-hus i Kosice (vet ikke hva det egentlig er, men fint var det)

Kirke


Kirke

Kirke

Pivo!



På lørdag ble jeg med en av buddyene til Jasná, et av Slovakias største ski-steder, for å stå på ski. Været var bra og vi koste oss i bakken hele dagen :)






I dag var første dagen i barnehagen, men tror jeg må lage et eget innlegg om det senere. Skal prøve å få gjort det en av de nærmeste dagene :)

Dovidenia!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar